Deze Europese steden moet je in 2019 zeker bezoeken

Deze Europese steden moet je in 2019 zeker bezoeken

april 17, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Hou je van citytrips en wil je de komende maanden met enkele nieuwe steden kennis maken? Dat kan ook dichtbij. Europa heeft je op dit vlak heel wat te bieden. Het aanbod aan boeiende stedentrips is zo groot dat kiezen moeilijk wordt. Welke Europese steden zijn een bezoek meer dan waard en moet je als stedentripper zeker bezocht hebben?

Lissabon

Deze Portugese havenstad heeft je veel meer te bieden dan velen denken. De stad ademt een eigen en zelden ervaren sfeer uit. Bezoek het centrum van Lissabon met de vele eeuwenoude trams die de stad doorkruisen. Tram 28 is zeker een aanrader. Deze knap gerestaureerde oude tram brengt je langs de mooiste wijken en regio’s van de stad. De groeiende belangstelling van citytrippers heeft de stad niet alleen aan zijn maritieme sfeer maar zeker ook aan zijn vele monumenten, kunstwerken en musea te danken. Lissabon telt vele waardevolle gebouwen en knappe architectuur. Lissabon is dan ook een stad voor wandelaars. Een wandeling door Alfama, de oudste wijk van de stad met vele oude gebouwen, kronkelige straatjes en steegjes, bars, trendy disco’s en restaurants is een must. Andere bezienswaardigheden zijn zeker de verdedigingstoren van Belem, de Santa Justa-lift met een schitterend panorama over het stadscentrum en het mooi gerestaureerde kasteel Castelo de São Jorge, gelegen op een heuveltop in oude Alfamawijk.

Neurenberg

Is zonder enige twijfel een van de mooiste steden van Duitsland met een onvervalst sprookjesachtig decor. De stad combineert oud en nieuw. Neurenberg was niet voor niets hoofdstad van het Romeinse Rijk en dat merk je aan vele waardevolle gebouwen. De stad telt vele musea met het Deutsche Bahn Museum, een transport- en communicatiemuseum, als absolute blikvanger. Het grote kastelencomplex Kaiserburg is een ander hoogtepunt dat je tijdens je verblijf zeker moet bezoeken. Het stadscentrum is met zijn ontelbare smalle en kronkelige straatjes ook interessant voor winkelfanaten. Tussendoor is het aangenaam verpozen op de vele gezellige terrassen en terrasjes met een uniek uitzicht over de stad. En als je kunt bezoek je Neurenberg ook in de winter tijdens de Christkindlesmarkt op de Hauptmarkt. Neurenberg is niet voor niets bekend als de kerststad van Duitsland en van Europa.

Firenze

Als liefhebber van citytrips moet je uiteraard ook de Italiaanse sfeer opsnuiven. Ben je fan kunst en cultuur, van geschiedenis, zeldzame architectuur en gezellige (winkel)straten? Dan ben je in Firenze op je plaats. Je maakt er kennis met werken van grootmeesters als Michelangelo, Botticelli en Leonardo da Vinci in de Galleria degli Uffizi. Dat combineert de stad met hedendaagse kunst. Firenze telt ook vele gezellige winkels en boetieks, restaurants, toffe bars en cafés die er voor een bruisende sfeer zorgen. Firenze is tegelijk ook de stad van beroemde opera’s en van klassieke muziek. Liefhebbers van healthy food bezoeken zeker de stemmige San Lorenzo Market met kakelverse wereldproducten uit. Andere bezienswaardigheden zijn de basiliek van Santa Maria del Fiore en de kathedraal van Firenze.

Boedapest

De Hongaarse hoofdstad Boedapest wordt nog teveel onderschat, maar is met zijn goed onderhouden wandelpaden, zijn gezellige straten en straatjes, zijn oude herbergen en gezellige terrasjes niet alleen een van de mooiste maar zeker ook een van de meest romantische steden van Europa. De Donau splitst de stad in twee stadsdelen, namelijk Buda en Pest. In Buda maak je kennis met een prachtig paleis, vele glooiende heuvels met mooie vergezichten en natuurlijke warmwaterbronnen. Het oostelijk stadsgedeelte Pest verken je best te voet. Een stadswandeling brengt je langs het gotische parlementsgebouw en enkele aantrekkelijke boulevards.

Barcelona

In de hoofdstad van Catalonië is het heerlijk genieten en relaxen. We denken dan in de eerste plaats aan Montjuïc, Sagrada de Famillia, Park Güell, Casa Batlló en Palau De La Musica. Bezoek naast de Ramblas zeker ook de gezellige zijstraten. Je kunt niet voorbij aan de Gotische of de Joodse stadswijk. Je zult je er zeker niet vervelen. Relaxen die je hier op het strand waar naast allerlei strandactiviteiten ook regelmatig feestjes worden georganiseerd. Als je het rustiger wilt houden moet je naar Mar Bella, Nova Mar Bella, Bogatell en Llevant. Hier is het minder druk, maar zeker niet minder leuk.