Op wat moet je letten bij het kiezen van een goede reiskoffer?

Op wat moet je letten bij het kiezen van een goede reiskoffer?

april 17, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Het belang van een goede reiskoffer wordt nog altijd teveel onderschat. Het gamma reiskoffers is zo groot dat kiezen er zeker niet makkelijker op wordt. Naast het soort reiskoffer zijn zeker ook het materiaal, de afmetingen en het gewicht van je reiskoffer belangrijke factoren waar je zeker rekening moet mee houden om een miskoop te voorkomen.

Soorten reiskoffers

Je hebt de keuze tussen harde en zachte koffers. De laatste jaren worden onze reiskoffers steeds sterker en toch lichter. Voor harde reiskoffers kiest men nu zo goed als onbreekbare materialen. Die zijn vooral gemaakt uit ABS, de tweede generatie polycarbonaat. Een ander veel gebruikt materiaal is het zogenaamde curv waaruit vooral ski’s en kogelwerende vesten worden gemaakt. Dit lichtgewicht materiaal is ook krasbestendig. Reiskoffers uit zachte materialen worden lichter waardoor ze flexibeler zijn dan harde koffers. Zachte koffers worden vooral als handbagage gebruikt. Reis je veel en vooral met het vliegtuig? Dan is een harde koffer je beste keuze. Die is voldoende stevig, sluit goed en is maximaal beveiligd tegen diefstal. Zachte koffers zijn een goed idee als je veel reist met eigen vervoer. Reiskoffers zijn vaak uitgerust met twee of met vier wielen.

Inhoud reiskoffers

Voor je definitief beslist welke reiskoffer je koopt, hou je best ook rekening met de inhoud en de toegestane afmetingen. De afmetingen verschillen per vliegmaatschappij. Reis je regelmatig naar de VS? Kies dan best voor een reiskoffer met een TSA (cijfer)slot. Die kan door de Amerikaanse douane geopend worden zonder die te beschadigen

Handige afmetingen

Reiskoffers zijn er in vele afmetingen. Koffers voor je handbagage zijn gemiddeld 50 centimeter hoog. Reiskoffers met een gemiddelde grote, grote en heel grote reiskoffers zijn telkens tien centimeter groter. Je uiteindelijke keuze wordt in de eerste plaats bepaalt door je reisbestemming, het doel van je reis en van de reisduur. Hou er bij je keuze van reiskoffer ook zeker rekening met de vaststelling dat hoe groter je koffer is hoe meer je ook meeneemt en hoe meer je dat zal kosten. Vaak beschikt de koffer over meerdere opbergvakken zodat je alles goed kunt rangschikken. Ga je niet zo lang weg of neem je simpelweg niet veel mee op reis? Overweeg dan een handbagage of een kleinere koffer. De jongste generatie reiskoffers zijn uitgerust met luchtledige zakken waarmee je bijvoorbeeld de aanwezige lucht uit je kleding haalt die zo opvallend minder plaats inneemt.