Tip: ga eens lekker varen

april 18, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Bootje huren? Dat gaat tegenwoordig heel gemakkelijk. En ja, dan mag je helemaal zelf varen, vaak zelfs zonder vaarbewijs.

Varen maar!

Dat is nog eens leuk, een boots huren voor een vakantie op het water. De tijd lijkt er stil te staan. De geluiden van het vaste land zijn ver weg, net als grote groepen mensen. Hier vind je nog echt rust en zie je de wereld eens vanaf de andere kant.


Wist je dat een vaarvakantie heel makkelijk te regelen is tegenwoordig? Tal van particulieren bieden hun boot te huur een, vaak tegen heel redelijke prijzen. De boten variƫren enorm in type en grootte. Een mooie sloep tot zelfs een heuse jacht, alles is mogelijk. Voor kleine groepen, als je bijvoorbeeld alleen met je partner of met je kinderen het water op wil gaan, maar ook voor wat grotere gezelschappen. En voor de meeste boten die worden verhuurd heb je geen vaarbewijs nodig, zodat je ook zelf echt kunt varen. Verdiep je natuurlijk wel eerst even in de bediening van de boot en de regels die op het water gelden. Op boetes zit natuurlijk niemand te wachten, en op ongelukken al helemaal niet. Kijk ook goed naar wat je zelf aan kunt. Een simpel bootje kun je als ongeoefende kapitein waarschijnlijk beter onder controle houden dan een serieus jacht, kies dus geen boot die te lastig voor je is.

Boot huren Friesland

Er is geen provincie in Nederland waar je zoveel water vindt en waar je zo fijn kunt varen als in Friesland. Boot huren Friesland? Volop keuze! Met al dat water is het natuurlijk niet vreemd dat veel bewoners hier hun eigen boot hebben en deze aan jou willen verhuren. De prijzen zijn vaak in dag of week, maar net wat je graag hebt. Friesland is de ideale provincie voor een vaarvakantie, dus een week valt zeker aan te raden. Op de Friese meren is het heerlijk tot rust komen.

In Friesland is er genoeg te doen om je zeker een week te vermaken. Vaar de Elfstedentocht eens bijvoorbeeld, dan krijg je een prachtig beeld van de provincie. Of treed in de voetsporen van de Kameleon. In Terherne vind je een heus Kameleondorp waarin je je helemaal waant in de tijd en de omgeving van de Friese tweeling Klinkhamer. Leuk als uitje met de kinderen, die ter plekke ook nog eens veldwachter Zwart mogen helpen met het oplossen van een mysterie.