5 tips voor een geslaagd dagje varen

5 tips voor een geslaagd dagje varen

mei 3, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Een dagje varen is al heel leuk op zich, maar met deze vijf tips wordt het nog leuker.

1. Ga veilig op weg

Ga niet het water op als er onweer wordt verwacht en bescherm je goed tegen de zon of juist regen. Als je het grote water op gaat, sla dan het nummer van de reddingsdienst of kustwacht op in je telefoon, zodat je hen altijd kunt bereiken.

2. Neem eten en drinken mee

Veiligheid staat voorop, maar eten is ook belangrijk, en lekker! Je kunt thuis lekkere hapjes voorbereiden en deze meenemen in een koelbox. En ook (alcoholische) dranken kun je in een koelbox meenemen. Het is wel zo veilig om de kapitein nuchter te houden.

3. Stippel een mooie route uit

Je kunt een groot meer opgaan of varen in slootjes en grachten. De route op een groot meer is niet zo spannend, maar je kunt bijvoorbeeld aanmeren bij bepaalde plaatsjes die je graag wilt bezoeken of doorvaren binnen zo’n plaats. Vooral als je over slootjes en grachten gaat varen, is het leuk om vooraf wat bezienswaardigheden uit te zoeken. Je kunt door een stad met grachten gaan varen, maar er zijn ook heel veel kleine dorpjes in Nederland, waar je doorheen kunt varen. Goede voorbeelden zijn Giethoorn in Overijssel en De Rijp in Noord-Holland.

4. Neem muziek mee

Met een fijn muziekje, maak je elke activiteit meer tot een feestje. Goede speakers zijn leuk, maar zorg dat anderen geen overlast van je ondervinden.

5. Spelletjes

Je kunt dobberend op het water gezellig een spelletje gaan spelen. Kaartspellen zijn bijvoorbeeld leuk. Je zult wel op moeten passen dat de kaarten niet wegwaaien. Met kinderen kun je Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet spelen, waarbij je een voorwerp in je hoofd neem dat je kunt zien en zegt: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet een de kleur is [de kleur van het voorwerp].”

Heel veel plezier met varen!