Ballonvaart Breda: een vlucht vol historie

Ballonvaart Breda: een vlucht vol historie

mei 11, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Als je in Breda komt, voel je de historie van de stad direct. Door de oude singels, de Onze Lieve Vrouwe Kerk, het Kasteel van Breda en het Spanjaardsgat. Breda is een Nassaustad en dat zie je op veel locaties in de stad terug. Het is niet voor niets dat leden van het koningshuis hier rond 1500 voor 150 jaar lang hebben gewoond. Tijdens een ballonvaart ontdek je de historie van deze stad van boven. En kom je er misschien achter waarom deze stad zó geliefd was dat deze in de 16de eeuw vaak van bezetter is gewisseld.

Bezienswaardigheden Breda tijdens ballonvaart

Wat als eerste opvalt, als we opstijgen in de buurt van Breda, is natuurlijk de Onze Lieve Vrouwekerk, de trots van de stad. Met de 125 jaar die er aan gewerkt is, mag het ook wel het juweel van de stad zijn! Daarnaast valt natuurlijk het Kasteel van Breda op met het Spanjaardsgat en de stadsgrachten die op een mooie zomerdag vol liggen met bootjes. En natuurlijk de markt, de volle terrassen, het stadhuis en park Valkenberg zijn typerend voor deze gezellige stad. Als inwoner van Breda of omgeving, ken je bovenstaande plekken natuurlijk allang. Maar heb je ze wel eens van boven bekeken? Waarschijnlijk niet. Tijdens een ballonvlucht over Bredaervaar je jouw vertrouwde stad op geheel nieuwe wijze. Laat je betoveren door de stad een omliggende natuur.

Ervaar de prachtige natuur rondom Breda

Denk je aan de natuur rondom Breda, dan denk je als eerst aan het Mastbos. Dit prachtige bos dat tegenwoordig, door alle nieuwbouw, tegen de stad aan ligt. Rondom Breda is echter heel veel mooie natuur te vinden. Als de wind de juiste richting op waait dan varen we naar Nationaal Park de Biesbosch toe. Waar een grote verscheidenheid aan plant- en diersoorten te vinden is. Van bovenaf kun je dit waterrijke gebied perfect bewonderen!

Wie weet varen we wel richting Tilburg en de Nationaal park de Loonse en Drunense Duinen. Gaan we de grens over naar België? Dan zie je goed de verandering in bouwstijl van de huizen en dorpjes. Leuk om zo van bovenaf te vergelijken met Nederland. Kortom welke kant de wind ons ook stuurt, er is overal genoeg moois te zien.

Ballonvaart Breda cadeau geven

Een ballonvlucht is een perfect cadeau voor speciale gelegenheden. Denk aan een huwelijksjubileum, huwelijk of afstudeercadeau. Met de cadeaukaarten van GreetZZ-Ballonvaarten kun je zelf het bedrag bepalen. Je kunt hiermee een deel van de vlucht betalen of de gehele vlucht. De keuze is aan jou.
De hele ballonvaart inclusief op en afbouw van de luchtballon plus het vervoer terug duurt zo’n drie tot vier uur. Tip: neem gerust toeschouwers mee om de opbouw van de ballon mee te maken. Zo genieten er nog meer mensen van jouw uitje.