De beste tips voor een vakantie in Rusland

De beste tips voor een vakantie in Rusland

mei 25, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Rusland het grootste land op de wereld. Geografisch gezien ligt het grotendeels in Azië, vanwege de tektonische liggen, maar in de politiek wordt het land als Europees gezien. Dit is omdat het grootste deel van de bevolking in het Europese gedeelte woont en de hoofdstad Moskou in Europa ligt. Omdat Rusland zo’n enorm land is, is het genoeg te zien en beleven. In dit artikel vind je een aantal tips voor een geweldige vakantie in Rusland.

Moskou

Moskou is de hoofdstad en de grootste stad van Rusland. Het meest herkenbare gebouw in de stad is misschien wel de Basiliuskathedraal. Het lijkt een beetje op een Disney-kasteel, maar zeker wel mooier dan dat, hoor! Deze kathedraal ligt op het centrale plein, het Rode plein. Het is een enorm plein dat je vast wel eens in het nieuws hebt gezien. En dan het bekende Kremlin, waar het rijk al jaren uit wordt bestuurd. Je kunt dit enorme complex ook bezoeken. Er is nog veel meer te zien in Moskou en zelfs de metro is een bezienswaardigheid op zich. Ik zou zeggen: beleef het zelf!

Sint-Petersburg

Sint-Petersburg is een andere belangrijke stad in Rusland. De stad ligt in het noordwesten en kent ook prachtige gekleurde gebouwen. Mariinsky Palace is een prestigieus theater, waarvan de buitenkant turkooisblauw is. Daarnaast kun je de St. Isaac’s Kathedraal, het Stroganov Paleis (nee, niet de saus), de Kazan Kathedraal en nog veel meer bewonderen.

Trans-Siberië-express

De Trans-Siberië-express is een treinreis door van West- naar Oost-Rusland, van Moskou door Siberië naar Vladivostok. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om één dag in Moskou te verblijven en deze stad te verkennen. Ook kun zou je tussentijds uit kunnen stappen in steden op de route. Sommige reizen gaan echter gewoon door. Dan zit je ongeveer zeven dagen in de trein. Maar wees gerust, de trein is uitgerust alsof het een hotel is en onderweg heb je prachtig uitzicht. Naast de trans-Siberië-express zijn er nog meer vergelijkbare treinreizen, zoals eentje die naar Beijing gaat.
Wat in dit artikel staat beschreven is nog maar een klein deel van dit reusachtige land, maar dit waren waarschijnlijk wel de beste tips.

Wil je zelf nu op vakantie in Rusland? Kijk dan op sovjetreizen.nl.