5 Goedkope vakantiebestemmingen

5 Goedkope vakantiebestemmingen

mei 26, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Wil je op vakantie, maar kun of wil je hier niet teveel aan uitgeven? Dan staan hier vijf tips voor goedkope vakantiebestemmingen op een rij, zodat je toch nog kunt gaan. Hierbij is rekening gehouden met reislengte. Je kunt het zelf zo duur maken als je wilt. Een camping of ergens in de natuur gaan staan (waar het mag) is altijd goedkoper dan een hotel. Je hoeft niet per se in een tent te slapen, heel veel campings, zoals Camping 2000, hebben ook huisjes.

1. Tsjechië

Tsjechië grenst aan Duitsland. Dit land is dus redelijk dichtbij Nederland, waardoor de reis ernaartoe een stuk goedkoper wordt. Je zou er naartoe kunnen reizen met een bus of zelf met de auto of camper heen kunnen rijden. Verder is Tsjechië een land met mooie steden en een fascinerende natuur. De meeste dingen, zoals eten, drinken en verblijf zijn meestal een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld in Nederland. Dit komt vooral omdat er met een andere munt betaald wordt. Kies je voor een camping in Tsjechië, dan ben je helemaal goedkoop uit. Bovendien staat Tsjechië bekend om de heerlijke biertjes.

2. Polen

Polen is een vrij groot land, waar het ‘s winters erg koud kan zijn en ‘s zomers erg warm zijn. Er wordt hier net als in Tsjechië met een andere munt dan de euro betaald. De steden Warschau en Krakau zijn leuk om te bezoeken, maar het platteland is ook de moeite waard.

3. Hongarije

Hongarije ligt iets verder dan Tsjechië en Polen, maar de hoofdstad van dit land is wel een topbestemming voor een stedentrip. Als je op tijd boekt zullen de AirBnB’s nog betaalbaar zijn. Als je niet per se naar het bekende festival Sziget wilt, is het aan te raden om de stad niet tijdens dat festival proberen te bezoeken. Aangezien de vraag naar verblijf dan piekt, zullen de kosten hiervan ook veel hoger zijn dan anders.

4. Portugal

Dit land zul je niet als eerste in dit rijtje verwachten, maar het is niet het meest welvarende land in Europa. Hierdoor ligt het prijspeil er iets lager. Dit is wel de verste bestemming van dit rijtje, dus de reiskosten zijn vermoedelijk wel hoger. Verder is het een vrij warm land aan de kust. Ideaal voor een zon-zee-strandvakantie dus.

5. Nederland

Waarom ga je niet op vakantie in eigen land? Je moet in dit landje wel een beetje geluk hebben met het weer. Als je echter voor een last-minute gaat, is het weer iets minder een gok en kun je gaan op het moment dat de voorspellingen goed zijn. Voor het extra vakantiegevoel zijn de Waddeneilanden hier een goede optie.