Bezoek jij de Champions League?

juni 4, 2019 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Aanschouw Europees voetbal van het hoogste niveau…

Ieder jaar strijden de grote Europese topclubs naast de strijd in eigen land ook nog om Europese prijzen in de Champions League. De Champions League wordt gezien als het meest prestigieuze voetbaltoernooi voor clubs ter wereld. In dit blog leggen we het miljoenenbal voor je uit. Van de voorrondes in juni tot uiteindelijk de finale eind mei! Road to Glory!

De voorronden

Vanaf halverwege juni worden de eerste voorronden gespeeld van de Champions League. Gaandeweg de zomer komen alle kampioenen uit alle Europese competities aan de bak. Zo krijgen ook de kampioenen van Georgië en Kosovo de kans zich te kwalificeren voor de Champions League groepsfase. Deze groepsfase start in september en loopt tot de winterstop.

De groepsfase

Vanaf halverwege september worden de wedstrijden in de groepsfase afgespeeld. Alle geplaatste teams worden ingedeeld in poules met vier teams. Op dinsdag- of woensdagavond worden de zes verschillende wedstrijden afgewerkt tot aan de winterstop. Elke ploeg speelt een thuis- en uitwedstrijd tegen iedere tegenstanders uit de groep. De nummers 1 en 2 uit de poule kwalificeren zich voor de knock-out fase van het toernooi. De nummer 3 mag dan nog mee doen aan de knock-out fase van de Europa League, de nummer 4 uit de groep is uitgespeeld in Europa voor het betreffende seizoen.

De knock-out fase… Losers go home

Na de winterstop beginnen geplaatste teams van iedere poule aan de knock-out fase van de Champions League. In een rechtstreeks tweeluik wordt uitgemaakt wie doorgaat naar de kwartfinales. Elke groepswinnaar loot een nummer 2 uit een andere groep. Na de knock-out fase wordt nog eenmaal geloot voor de kwartfinales. Dit is dan ook direct de loting voor de halve finale en de uiteindelijke finale van de Champions League.

De finale… Road to Glory!

Aan het eind van al deze slopende knock-out fasen is rond 1 juni dan de allerlaatste wedstrijd van het voetbaljaar. De Champions League finale tussen de twee teams die als enige over zijn gebleven. In het seizoen 2018/19 wordt de finale in het Wanda Metropolitano, Madrid, gespeeld. In het seizoen 2019/20 wordt de wedstrijd van het jaar afgewerkt in het Atatürk Olympisch stadion, Turkije.

Wil jij nou eens een wedstrijd bezoeken in dit imposante Europese voetbaltoernooi? Plan dan je voetbalreis naar één van de vele topclubs en maak van je bezoek aan de Champions League een onvergetelijke voetbalervaring!

Advies nodig? De medewerkers van VoetbalreizenXL staan voor je klaar om je te adviseren en gezamenlijk je ultieme Champions League samen te stellen. Met jarenlange ervaring in organisatie van voetbalreizen is trip in goede handen.