Skibrillen, welke moet je kiezen?

Skibrillen, welke moet je kiezen?

februari 18, 2020 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Als je op wintersport gaat heb je een skibril nodig. En als je op zoek gaat naar een skibril zal je al snel merken dat het niet heel eenvoudig is. Er zijn namelijk veel verschillende opties die allemaal voor een andere situatie geschikt zijn. We zullen je helpen bij het kiezen van je bril. Want dit is vaak erg ingewikkeld.

De pasvorm

Allereerst is het belangrijk dat de skibril past bij jouw hoofd. Hij moet vooral lekker zitten en overal goed aansluiten. Het liefst heb je dus niet te maken met stukken die open staan. Daarnaast moet hij dus ook goed passen bij je helm. Als de bril niet goed past bij de helm kan hij deze namelijk omhoog schuiven of juist naar beneden drukken. Let er dus op dat de bril goed in de helm valt.

De lens

Daarnaast is de lens van de bril erg belangrijk. Je hebt kort gezegd twee soorten die passen bij het weertype. Het is aan te raden om 1 bril of lens voor slecht weer te hebben en een bril of lens voor mooi weer. Op mooie dagen is een wat donkerdere lens aan te raden of eentje die goed reflecteert. Op slechte dagen wil je dit juist absoluut niet. Als je lens te donker is kun je namelijk de diepte niet meer goed zien en maak je sneller inschattingsfouten tijdens het skiën. 

Er zijn natuurlijk nog wat andere dingen die je mee kunt nemen in je keuze, maar dit is wel het belangrijkst. Neem vooral je tijd als je een bril gaat kiezen, want je zult hem dagenlang op moeten hebben!
Bron: sinner