Een vakantie naar Rhodos boeken

Een vakantie naar Rhodos boeken

maart 2, 2020 0 Door uOappPHeH00t
Spread the love

Een vakantie naar Rhodos is erg populair. Via internet kunt je tal van hotels en resorts in Rhodos boeken. Het is een stad met een rijke historie en geschiedenis. Rhodos werd later een deel van het Byzantijnse Rijk en vanaf de 7e eeuw viel dit onder de algemene verduistering van de Donkere Middeleeuwen. Later in de Middeleeuwen, Rhodos ‘belang weer gestegen, want het kwam onder de invloed van de Venetianen, daarna van de Genuezen, en tenslotte van de Ridders van Sint Jan, een organisatie van de kruisvaarders over delen van Palestina, maar werd later verdreven door de Saracenen en de Tempeliers en zochten hun toevlucht in Rhodos, ontrukken controle van het eiland van de Genuezen in 1306, regeerde twee eeuwen, en het bouwen van Rhodos weer in een grote maritieme macht, tot aan het eiland werd veroverd door Süleyman de Magnificent in 1523, deel gaan uitmaken van het Ottomaanse Rijk.

Strandvakantie op Rhodos

Er is een goede variëteit aan vakantie stranden op Rhodos. De oostzijde van het eiland heeft bijna ononderbroken zandstranden met kalme wateren. Stranden op het westen zijn meestal meer stenen. De wind komt meestal vanuit het westen en ook de zee heeft de neiging om iets ruwer in het westen, zodat die kant van het eiland is beter geschikt voor het surfen of kiteboarding.

  • Kalithea. Net ten noorden van Faliraki, dit was oorspronkelijk een Italiaanse gebouwd spa. Het is zeer aangename plek, maar kan druk zijn. Op dit moment bouwwerkzaamheden aan de gang om te bouwen wat eruit ziet als het zal worden een moderne spa naast de oorspronkelijke gebouwen. Een aantal afzonderlijke stranden, elk schijnbaar met een eigen taverne ligt net ten zuiden van de spa.
  • Faliraki. Een lang zandstrand met veel tavernes om uit te kiezen. Er is ook geen tekort aan mensen om jet ski’s te huren van of naar andere activiteiten te organiseren. Aan de zuidkant, is er een rustiger, meer rotsachtige vakantie strand, maar de zee is er ondiep onhandig voor zwemmers. De enige legale naaktstrand van het eiland, die uitstekende faciliteiten, waaronder zonnebank huren, toiletten en eet-en drinkgelegenheden heeft is ook te vinden in het zuiden van Faliraki.
  • Ladiko Strand (Anthony Quinn Bay). Dit is een zeer unieke plek. Aan de ene kant van de baai is een relatief klein strand. De andere kant is rotsachtig, maar een door de mens gemaakte platform biedt meer ruimte om te zonnen en toegang tot de zee.
  • Gennadi Strand. Dit gebied en de nabijgelegen Prasonisi trekt surfers. Het dorp resort is rustig en stil. Virgin zand, hotels, bars en het strand zijn een feature. Gennadi begon pas vrij recent ontwikkeld worden. De belangrijkste kustweg langs het strand is het ontwikkelen van nieuwe hotels en villa’s die toebehoren aan mensen uit Rhodos. Onontgonnen stranden strekken zich uit langs de zandige kust van Gennadi naar Prasonisi. Dit gebied is een van de laatste ongerepte kuststroken links op het eiland.